Friday, 30 November 2012

Agilent Got Talent 2012 !!

Salam semua pembaca ,

Kat sini Baim nak continue cerita dari entri yang sebelum nie..


Syukur ke hadrat Ilahi , Baim terpilih juga masuk ke FINAL...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Bermula lar dari first audition , Baim dah prepare yang terbaik utk show ini..

Jom tengok Video Baim masa AUDITION


video

** atau boleh view juga kat link dibawah ini...



** Macam mana kawan-kawan semua..Ada Talent tak Baim nie...ehheheh....




After dari audition tu, Baim terpilih ke stage seterusnya . Aminnnn.. semakin ke arah kejayaan !!

So , salah seorang dari Semifinalist yang terpilih ialah : Baim Yusoff.

*
*
*
*
*
*
*

video
  
Sorry lar..kena senget sket kepala tuuu....ehehehehe =)

** atau boleh view juga kat link dibawah ini...



Emmmm....I like to dance !!

Here we go.....




Syukur again , I'm also a FINALIST !!

So , doakan Baim berjaya untuk Final nanti...nantikan video nanti yaa....




PREMIUM BEAUTIFUL


DDapatkan free coaching secara eksklusif di tempat anda :

PENANG-KEDAH-PERAK-PERLIS






Top Agent Premium Beautiful | UTARA
FB : Baim Yusoff & Ann Ruslan
Email : norainruslan@hotmail.com
Mobile :                         013-4584169            / 0194168481






Thursday, 29 November 2012

GLAM Private Dinner - The Westin Hotel , Kuala Lumpur


GLAMAROUS sangat!!


Itu lah ungkapan yang boleh Baim katakan about 

GLAM Private Dinner nie..Segala macam deco , food , 

people , gift semua nya memang GLAM habiss....!!!




Dinner diadakan di The Westin hotel, so our GLAM 

team members telah menganjurkan satu Private 

dinner selepas selesainya Majlis Ulang Tahun (UT-20) 

bagi meraikan secara personal untuk CDMs yang telah 

berjaya mencapai pangkat tertinggi dalam badan 

Syarikat Hai - O marketing. Best kan....

*
*
*
*
*
*
*
*









Ini diantara juadah-jaudah dan dekorasi yang teramat-amat GLAM kan....curlass gituu...kena dengan semua ENTREPRENUERS !!





My dedicates Partner Biz yang bergambar dengan our GREAT MENTOR - HANIS HAIZI



Mr. Hubby  Vs Premium Beautiful...Sporting kan...



Table deco with GLAM gift...awesome !!



Both are my fantabulous Mentor - CDM HANIS HAIZI and DDM SHALIZA AZIZ



Abg Duan yang tak pernah renggang bersama wife nyer...Best kan kalau buat biz..Mr Hubby pun join sama...



Mr. Cool...CDM RAZALI ZAIN.. **Man Zone !!




Oppa GLAM style !! 



Special Performance from CDM SALHA ZAIN...Rupa-rupa nya..ada bakat yang terpendam...curlass u olss...



Congrats to my dedicates partner from JB ( Kak Fetty Aura)...rezeki orang JB lar kan...untung dapat voucher tempah baju dengan Dato' Radzuan Radziwill....curlass kau jah !!




Pemenang main prize..disandang oleh orang JB juga...memang orang JB ni sangat bertuah kan..Tahniah akak syikin....rezeki leh honeymoon lagi kan...




** Top Agent Premium Beautiful**

UTARA , SELATAN and PANTAI TIMUR



Pose - Beautilicious 





*
*
*
*
*
*
Video yang sangat **awesome

OPPA GLAM STYLE !! Check it OUT !!






Great Mentor = Great Protege 


Right Group = GREEN LEADERS GROUP



So, don't waste your time..contact me and you also can be a part of us !!







Dapatkan free coaching secara eksklusif di tempat anda :

PENANG-KEDAH-PERAK-PERLIS










Top Agent Premium Beautiful | UTARA
FB : Baim Yusoff & Ann Ruslan
Email : norainruslan@hotmail.com
Mobile :                         013-4584169            / 0194168481



Majlis Ulang Tahun yang Ke -20


Salam semua,

Disini Baim nak story pasai Majlis Ulang Tahun Syarikat Hai - O Marketing yang ke 20 tahun.
Majlis di adakan dia Stadium Malawati , shah alam.

Giler punya ramai kot yang hadir.
Best nye dapat jumpa semua partner biz dari seluruh pelusuk tanah air. Ada dari Utara , Selatan dan dari Pantai timur pun turut sama turun padang. Happening kan.....!!


Tapi sayangnya , Baim tak dapat hadir pada masa itu sebab ada kerja yang tak dapat dielakkan . Tapi macam mana pun , Baim turut merasakan keriangan dan keistimewaan dari Majlis ini.




Ini baru sebahagian dari GREEN LEADERS GROUP (GLG)






Majlis pembukaan pun dah sangat-sangat awesome..**Abg Api memeriahkan majlis...



Lebih dari 300 CDMs yang diraikan !!


Inilah CDMs dari GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA (G.L.A.M)



My Mentor CDM HANIS HAIZI and CDM SHA KHALID with her backbone ** MR Hubby


*
*
*
*
*
*
*



Wowwww...ada artis datang lar buat show...** Shila Amzah...I like...


Yang ni kalau ada sapa yang tak kenal tak tau lar kn...** Dayang Nur Faizah in da House....!!!



Biz Partner dibawah pimpinan DDM SHALIZA AZIZ..Great kan !!



** Top Agent Premium Beautiful dari UTARA





Ini pula My Sifu dari Sg Petani , DSM Nurul Ain ZUlkarnaind


Yang sebelah dia tu lar IDOLA dan merangkap **TOP MENTOR , CDM AZLAN DERAMAN , Abg Lan nie dah Multi Millionaire tau..Tengok Lelaki pun boleh berjaya dan bergaya semata-mata dengan Produl Baju dalam...Hebat kan !!

Selepas tamat Majlis Ulang Tahun (UT-20) ini..majlis diteruskan dengan private dinner..khas utk  GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA (G.L.A.M) di The Westin Hotel , Kuala Lumpur...

Sangat meriah dengan semua berpakaian cantik....Jom tengok next entri okies.....!!!







Dapatkan free coaching secara eksklusif di tempat anda :

PENANG-KEDAH-PERAK-PERLIS









Top Agent Premium Beautiful | UTARA
FB : Baim Yusoff & Ann Ruslan
Email : norainruslan@hotmail.com
Mobile :                         013-4584169            / 0194168481


Saturday, 24 November 2012

Ada Bakat ke ??

Hye semua,

Kat sini, Baim nak share je pasal tempat Baim kerja ni ada buat satu event tau..nama nyer "AGILENT GOT TALENT.

So, Baim try lar cuba nasib kan..mana nak tahu ada bakat yang tersembunyi dalam diri nie..
Baim pun register lar...tapi masa tu..memang tak tau lagi nak buat apa ek..?? Ramai gak participant yang register....ketaq lutut gak ler....heheheh...tapi tak pa...ni first time join...so belasah jela...

Mulanya, Baim plan nak nyanyi...tapi memandangkan suara Baim ala-ala AWIE..so Baim tak nak lar nyanyi...nanti diorang terus teruja kan...wahhhh...perasan kan Baim nie...ehhehehe...

Last, my wife yang merangkap P.A baim...dialah bagi cadangan suruh masuk dance....mak aiii....mana cek tau menari...tapi sekarang kan kita dah senang....dah ada media massa yang canggih...apa lagi...

Ni lar ruang pencarian - http://google.com.my






So, ni lar poster yang membuat kan diri ku teruja sangat-sangat nie...ehheheh....








Ni lar muka-muka participant yang telah register masuk AGILENT GOT TALENT nie...tapi sayangnya...muka Baim tak da...sedih kan...diaorang ambik picture ni masa Baim cuti....hehehehe...Tapi takpa...sekadar gambar je pun....




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Actually , audition dah pun berlangsung pada ( 30 October - 2 November )..
Alhamdulillah , Baim telah di umum kan layak ke peringkat SEMI FINAL..

Woww...sangat tak disangka-sangka....Nantikan video baim okay !!






PREMIUM BEAUTIFUL


Dapatkan free coaching secara eksklusif di tempat anda :

PENANG-KEDAH-PERAK-PERLIS






Top Agent Premium Beautiful | UTARA
FB : Baim Yusoff & Ann Ruslan
Email : norainruslan@hotmail.com
Mobile :                         013-4584169            / 0194168481






Thursday, 22 November 2012

Green Leaders Group | Seminar SM/SSM Cycle 3


Syukur ALHAMDULILLAH !!



Pada tanggal 10 November 2012 yang lalu, GREEN LEADERS GROUP (GLG) telah menganjurkan satu Seminar SM/SSM yang ke-3 bertempat di Hotel Holiday INN, Glenmarie Subang.

Seminar ini dianjurkan bagi membantu para-para usahawan yang mana bakal-bakal jutawan kelak yang dipimpim dibawah naungan CDM celebrity iaitu CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain.

In this group ( Green Leaders Academy Malaysia ) , semua datang dari pelbagai background yang berlainan. Ada yang suri rumah, kerani,cikgu, doktor,pakar IT, technician,manager, tauke pemproses ayam, kami semua datang dari pelbagai pelusuk negeri , ada yang dari utara , selatan , pantai timur dan sebagainya , tetapi kami semua ini dibawah satu bumbung yang sama iaitu berkecimpung dalam Perniagaan  
Premium Beautiful.

Banyak sangat ilmu yang dicurahkan kepada kami semua.." from nothing to be something " .
Keberkesanan yang ditimba dari seminar hari itu memang menaikkan Aura keyakinan kami semua agar kami juga mengikuti langkah-langkah ke arah kejayaan.





"Together Everyone Achieve More"

Ini lah ungkapan yang selalu di sebut-sebutkan dari pemimpin-pemimpin saya.





Persiapan tempat untuk para-para peserta. Nak menuntut ilmu mestilah dalam keadaan yang selasa kan..kami geng-geng Premium Beautiful utara bertuah kerana berada di barisan pertama sekali..





Bakal CDM Shaliza Aziz yang ditugaskan sebagai EMCEE pada hari tersebut. Inilah mummy yang banyak memberi tunjuk ajar kepada Baim dan rakan-rakan group utara yang lain dari mulanya sehinggalah kini.

Special Thanks to Shaliza Aziz. 





CDM Sha Khalid merupakan salah seorang Speaker yang diamanahkan untuk memberi ilmu berdasarkan pengalaman yang ditimba olehnya.
Seorang engineer di sebuah syarikat terkemuka yang mana banyak memberikan konsep-konsep yang bernas  yang boleh digunapakai semasa mengendali perniagaan online.

*
*
*
*
*
*
*
*

Saat-saat yang dinantikan telah tiba..CDM celebrity yang tidak asing lagi...CDM Hanis Haizi pula dimandatkan selaku pengasas GREEN LEADERS GROUP ( GLG ) untuk menyumbangkan ilmu kepada kami. Kata -kata dari beliau dapat dirasai sehinggakan AURA yang dilemparkan menusuk ke kalbu.






AURA dari CDM Hanis Haizi !!

*
*
*
*
*
*
*
*
*



Barisan-barisan CDM-CDM yang bertungkus lumus bagi menjayakan Seminar tersebut.

Selepas ini bakal DDM Nurul Ain Zulkarnaind yang mana sifu saya dari UTARA yang akan menyusul sebagai CDM kelak..Insyallah !!!




Alhamdulillah saya dapat duduk dibarisan pertama. Ilmu yang disampaikan lebih jelas disedut.

Barisan pertama dimonopoli dari group UTARA..best kan...ilmu yang disampaikan terus dicapai tanpa sebarang sekatan..






Bakal-bakal usahawan berjaya. Lelaki pun boleh buat , inikan pula wanita kan !!






 Salah seorang Tauke pemproses ayam - Firdaus Md Saad dari Parit Buntar | Next *Top Premium Beautiful UTARA .






 Makan-makan time !! Sedap woo makanan kat sini !!






Best kan kalau kita dalam satu GROUP yang macam adik beradik nie..





With my ex- schoolmate . Bakal DDM Nurul Ain Zulkarnaind . Dulu kami tak bertegur sapa pun...tapi selepas join biz yang sama nie..hubungan dah jadi lebih akrab.




Inilah bakal CDM Shaliza Aziz !! Dialah kawan , ibu , dan pemimpin yang banyak memberi tunjuk ajar kepada Baim.





I like to take a photo !!

*
*
*
*
*
*








Reserve Parking dah disediakan !!






Oh My Beemer !!





Also with my ex-schoolmate - Ramizah


Semangat harimau mengaumm dari ex TARP !!!




*TOP agent Premium Beautiful




Top Agent Premium Beautiful | UTARA




Let's Be A Part of Us !!




- We in the right group -








Dapatkan free coaching secara eksklusif di tempat anda :

PENANG-KEDAH-PERAK-PERLIS







Top Agent Premium Beautiful | UTARA
FB : Baim Yusoff & Ann Ruslan
Email : norainruslan@hotmail.com
Mobile :                         013-4584169            / 0194168481